Ulriksdals Wärdshus - Alla Julbord.se

OBS! 2021 Års menyer är inte uppdaterade och det går för närvarande inte att boka via hemsidan. Kontakta istället restaurangen direkt

Ulriksdals Wärdshus

VÄLKOMMEN TILL ETT KLASSISKT JULBORD MED GRÖNA INSLAG

På Ulriksdals Värdshus har vi en lång tradition av att fira jul och vårt julbord har vi dukat upp ända sedan 1800-talet.

VÄLKOMMEN TILL ETT KLASSISKT JULBORD MED GRÖNA INSLAG

På Ulriksdals Värdshus har vi en lång tradition av att fira jul och vårt julbord har vi dukat upp ända sedan 1800-talet. Samla vänner, familj eller kollegor och kom i julstämning hos oss. På denna sagolika plats, omgiven av skog och natur, avnjuter ni ett klassiskt julbord med närodlade råvaror från vår egen köksträdgård. Här befinner ni er i en varm, hemtrevlig och historisk miljö med vackra Edsviken utanför fönstret.

Vi lägger stort fokus vid våra råvaror och värnar om det gedigna hantverk som hör julmaten till. Redan tidigt under hösten påbörjar vi förberedelserna inför jul och tar tillvara på skörden från vår köksträdgård som vi syltar och lägger in. Vi låter våra egna örter och viltplockade skott smaksätta allt från julsnapsen till korven som vi stoppar själva. Vi rullar köttbullar, blandar mumma och kokar glögg. För att inte tala om sillen – vi kryddar och lägger in vår egen sill och varje år tillkommer några oväntade smaker till den klassiska repertoaren. Förra året serverade vi hela 14 sorters sill och fler vegetariska alternativ än någonsin!

Traditionsenligt följer vi de sju julserveringarna med totalt 80 anrättningar. Det bjuds på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk, över 15 grönsaksanrättningar och ett tjugotal presentationer av kallskuret. Till det avnjuter ni sedan småvarmt där det finns en mängd olika val. Avslutningsvis dukas det upp ett trettiotal godsaker på dessertbordet, och missa för all del inte våra fina svenska ostar.

Upplev julen i Ulriksdals historiska slottsparksmiljö och känn barndomens magi på nytt – ett generöst julbord med klassikerna du älskar och närodlade smaker från vår egen köksträdgård!

Vi håller för tillfället på och adderar fler härliga rätter till vårt dignande julbord. I slutet av september 2019 kan ni se årets klassiska julbordsmeny med gröna inslag här.

KONTAKTA OSS
Telefon 08-85 08 15E-post info@ulriksdalsvardshus.se

Bokningsförfrågan

Ulriksdals wärdshus

Ulriksdal ulriksdals värdshus

Solna

Besök hemsidan 08-857156

Tipsa dina vänner och kollegor!