Tofta Herrgård - Alla Julbord.se

OBS! 2021 Års menyer är inte uppdaterade och det går för närvarande inte att boka via hemsidan. Kontakta istället restaurangen direkt

Tofta Herrgård

Vi önskar dig varmt välkommen till god gammaldags julstämning! Upplev en julpyntad herrgård med en helt unik stämning.

Julbord på Tofta Herrgård

Vi önskar dig varmt välkommen till god gammaldags julstämning! Upplev en julpyntad herrgård med en helt unik stämning – en adventsupplevelse som många av våra gäster gjort till en årlig tradition. Vita dukar, vackra julblommor, levande ljus och ett klassiskt bohuslänskt julbord i toppklass väntar dig.

Ett klassiskt bohuslänskt julbord i 1700-tals miljö
Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistorisk minnesmärke. Tofta Herrgård är familjeägd och vi har anordnat julbord nu i 25 år. De första 10 åren var huvudbyggnaden privatbostad och julborden var i regi av krögaren Rolf Karlander tillsammans med Toftas ägare Lillemor & Bertil Karlander. Sedan 2004 har nästa generation Karlander hand om julborden, och nu rymmer herrgården restaurang och konferensanläggning året om. Känslan av att du är hemma hos Karlanders dock – den vill vi bevara för all den tid vi är här!

Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. Som vanligt dukar vi även i år fram själva julbordet i herrgårdsköket där du har kockarna till hands om du vill prata julmat.

Vi serverar julbord alla dagar i veckan utom måndag – både lunch och kväll de flesta dagarna.

Varmt välkommen till årets julbord önskar Karen & Petter Karlander med personal!

Lite mer om maten:
Köksmästare David Jorehed har varit med oss sedan 2007, och tillsammans med souschef Alex Stenman i spetsen för våra duktiga julbordskockar utgör de ett superteam som erbjuder massor med god mat.

Vårt sill och fiskbord är speciellt uppskattat av våra gäster. Som tillbehör till våra mer än tio sillar erbjuder vi bland annat den osötade äggosten på traditionellt bohuslänskt vis – den sötade hittar du på dessertbordet.Vi bjuder också på olika varianter av rökt och gravad fisk. Härliga blåmusslor och räkor hör även med på ett Bohuslänsk julbord tycker vi!
Skinkor, patéer, sylta och korvar hör till på ett svenskt julbord. Vi tycker extra mycket om våra viltprodukter, som serveras med olika sallader, marmelader och inläggningar.

På herrgårdskökets ursprungliga, svarta järnspis ställer vi fram det småvarma med allt från lutfisk till revbensspjäll. Våra köttbullar gör vi på nötkött från gårdens egen ekologiska djuruppfödning.
Gott bröd av flera sorter samt goda såser och marmelader gör det där lilla extra. En favorit är vårt hårda tunnbröd, som bakas med vassla från äggostproduktionen – och görs efter ett gammalt recept just här från herrgården.

Som avslutning på måltiden kan vi fresta med goda ostar samt ett smarrigt dessertbord.
Psst! Missa inte vårt välfyllda godisskåp, som dignar av godsaker för stora och små!

Priser 2018:
Tisd. – tors. Fre. Lörd. & sön.
Julbord lunch 495:- 495:- 645:-
Julbord eftermiddag & kväll 595:- 645:- 645:-

Välkomstglögg & kaffe ingår i priset. Alla priser inkl. moms.
Barn upp till 5 år = 90:-, 6-12 år = 1/2 pris

Bokningsförfrågan

Tofta herrgård

Tofta 200

Lycke

Besök hemsidan 0303-225805

Tipsa dina vänner och kollegor!