Åhus Rent & Sea - Alla Julbord.se

OBS! 2021 Års menyer är inte uppdaterade och det går för närvarande inte att boka via hemsidan. Kontakta istället restaurangen direkt

Åhus Rent & Sea

Ljuvliga, juliga december. Jag älskar adventstid och veckorna innan jul. Har alltid gjort. Det är något speciellt med känslan av förväntan. Det är inte så att jag måste ha tomtar i varje hörna eller baka 30 olika sorters julkakor.

Juletid på hotellet
Ljuvliga, juliga december. Jag älskar adventstid och veckorna innan jul. Har alltid gjort. Det är något speciellt med känslan av förväntan. Det är inte så att jag måste ha tomtar i varje hörna eller baka 30 olika sorters julkakor. Jag kanske bakar ett par sorter, om jag hinner och orkar. Det är annars de tända ljusen och julmusiken jag går igång på. I december är det alltid julmusik på. Hemma och nu också på hotellet. Det finns nog de som tycker att det är jobbigt. Men det är ju bara en månad. Det kan man väl stå ut med? Särskilt om den kommer i paket med tända ljus i varenda hörna.

I söndags hade vi julfest, alla vi på Seaside. Massor av härliga medarbetare och samarbetspartners på området hade med sig sina familjer. Vi åt ett dignande julbord i mysiga Täppetboden på stranden och som pricken över i letade sig tomten dit med överraskningar till barnen. Det kändes som om vi var en enda stor Seasidefamilj. Det är också den känslan vi hoppas att alla som kommer hit ska känna, att det är välkomnande och familjärt. Det är så härligt när ljudet av barnröster, bus och skratt hörs från barnrummet på hotellet, eller någon annanstans ifrån för den delen. Och är det någon högtid som är barnens så är det väl julen? Och jag tror att vi tror fel när allt kring julen handlar om julklappar för barnen. Jag tror det handlar minst lika mycket om att de förväntar sig och hoppas att vi ska göra saker tillsammans med dem, vara tillsammans med dem. Dela vår tid med dem. Och en uppskattad julklapp kan nog lika gärna handla om en upplevelse tillsammans.

Det är snart ett år sedan vi började driva Åhus Seaside. Tiden har gått så snabbt, det är helt otroligt så mycket som har hänt. I januari stängde vi hotellet för renovering och i april, till påsk öppnade vi igen. Såhär i slutet av året är det lätt att titta tillbaka och fundera över vad som egentligen hänt. Påsken med den stora invigningen i konstens tecken och alla som kom och firade med oss. Sommaren med turisterna och de härliga evenemangen som fyllde vårt hotell med glada gäster. Hösten med konferenserna och alla trevliga ålagillen. Nu planerar för ett nytt år, 2016. Och allt det där som var första gången har vi redan gjort en gång nu. Det känns lite tryggare. Som att man har lite koll i alla fall. Nu ska vi bara göra det ännu bättre hoppas vi. Ja, invigning blir det ju inte igen 2016 men vi ska nog hitta andra tillfällen att fira och dela med er som vill.

Men först, december och juletid. Var rädda om varandra och försök att dra ner på alla måsten. Tänd ett ljus eller två och låt er smittas av barnens förväntan.
Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt 2016!
Telefon: 044-28 93 00 | +46 44-28 93 00
E-post: info@ahusseaside.com

Bokningsförfrågan

åhus rent & sea

Box 28

åhus

Besök hemsidan 044-289300

Tipsa dina vänner och kollegor!